50% korting op proefpakket

Proef de beste en lekkerste koffie uit Italie. De bakermat van espresso, cappuccino of macchiato

Vers Gebrand

Single Orgin Plantages

Direct Geleverd

Proef onze speciale blends

Wij houden het simpel voor je met een keuze uit 3 blends. Ervaring leert dat wij met deze 3 blends voldoen aan de belangrijkste smaakvoorkeuren: van licht bitter tot enigszins zoet naar meer zuur.

ClassicoROND1

Black Classico

Een straffe boon voor wie van sterke espresso houdt

KilimanjaroMEEST1

White Kilimanjaro

Een fruitige boon perfect voor milde espresso of lungo

CostaricaROND1

Red Costarica

Een 100% arabica boon met een klein zuurtje

Keuze-tips koffiebonen

Wij leveren kwalitatief hoogwaardige koffiebonen die perfect gebrand zijn en 5 tot 10 dagen de tijd krijgen om te ontgassen en daarmee op smaak te komen. Kwaliteit kost dus tijd. Dit geldt ook voor het zetten van koffie. Zorg bij gebruik van een volautomaat of pistonmachine dat de maling zeer fijn is afgesteld en houdt een temperatuur van rond 88-92 graden aan. Door de druk van de machine en een langzame extractie komen de mooie olieen vrij die zo kenmerkend zijn voor de smaak van een full body koffie. Maar maak de extractietijd niet langer dan 10 tot 20 seconde omdat dan de wrange bitters gaan overheersen waardoor je de smaakpotentie van de koffieboon verliest. Wil je toch een grote koffie van 100 ml i.p.v. 20 ml dan is de tip om je kleine koffie aan te vullen met heet water. Dat wordt in Italie een Americano genoemd. Sommige volautomaten beschikken over deze optie. Onze Classico koffieboon leent zicht het beste voor een pistonmachine met een extractietijd van zo'n 15 seconde. Ook de Kilimanjaro en Costarica koffiebonen zijn prima geschikt voor pistonmachines en lenen zich ook uitstekend voor volautomaten met een korte extractietijd. Nog vragen? Bel gerust met Mark Breedveld op 010 254 00 45 voor een persoonlijk advies. Tot slot. Geniet van al het mooie dat onze koffiebonen in zich hebben.

Advies Zettijd 15-25 sec. Te lange zettijd - overextractie - maakt koffie (heel) bitter

Advies grote koffie. Voeg heet water toe aan espresso tot max. 40-50 ml.

Voor een mooi crema stel maling fijn af en kies blend met een percentage robusta

checkjeboon1

Tip: Check je koffieboon

Veel supermarkten zoals de LIDL verkopen zakken koffiebonen waarop staat vermeld 100% arabica van rond € 6,- per kilo. Dit is onmogelijk omdat de inkoopprijs van goede ongebrande arabica bonen al veel hoger is  dan € 6 p/kg. Grote kans dat je belazerd wordt omdat je het idee hebt dat 100% arabica bonen het beste is. Je kan dit makkelijk controleren. Een robusta boon is klein en rond en een arabica boon is groter en langwerpig. Onze ervaring leert dat bij blind proeven van koffieblends juist 100% arabica niet wordt gekozen. Over het algemeen wordt deze koffie als te zuur ervaren.

Bestelformulier Proefpakket

Promocode ontvangen? Vul in en ontvang GRATIS proefpakket (max. 1 proefbestelling op 1 adres en max. 5 pakketten per code)
Proefpakket van 3 blends geleverd in zakken van 250 gram. Prijzen zijn excl. 9% btw en € 4,95 verzendkosten. Max. 1 proefbestelling op 1 adres per jaar.
De iDeal betaallink wordt verstuurd nadat bestelling is ontvangen

Doe een barista-workshop

Om het maximale uit een koffieboon te halen is enige vakkennis vereist. Zoals de maling, de temperatuur van het water, de instelling van de (volautomaat) koffiemachine, de hoeveelheid koffiemaling en de extractietijd. De kosten bedragen EUR 25,- p.p. (excl. reiskosten) bij minimaal 4 deelnemers en wordt uitgevoerd op jouw kantoorlocatie. De workshop heeft o.a. tot doel om te bepalen welke blend het beste past bij jullie machine en smaakvoorkeur. Koopt jullie bedrijf bij ons een professionele SAECO volautomaat koffiemachine dan worden geen barista-kosten in rekening gebracht.