Vers Gebrand

Wij branden in Italie. Omdat daar de beste en lekkerste koffie vandaan komt. De bakermat van espresso, cappuccino of macchiato.

Vers Gebrand

Single Origin Plantages

Direct Geleverd

Onze speciale koffieblends

Wij houden het simpel voor je met een keuze uit 3 blends. Ervaring leert dat wij met deze 3 blends voldoen aan de belangrijkste smaakvoorkeuren: van licht bitter tot enigszins zoet naar meer zuur.

ClassicoROND1

Black Classico

v.a. € 13,99 p/kg

Een straffe boon voor wie van sterke espresso houdt

KilimanjaroROND1

White Kilimanjaro

v.a. € 15,99 p/kg

Een fruitige boon perfect voor milde espresso of lungo

CostaricaROND1

Red Costarica

v.a. € 17,99 p/kg

Een 100% arabica boon met een klein zuurtje

Advies Zettijd 15-25 sec ter voorkoming van overextractie met wrange bitters

Advies grote koffie. Voeg heet water toe aan espresso tot max. 40-50 ml

Voor een mooi crema stel maling fijn af en kies voor blend met een % robusta

Blendkeuze-Hulp

KiesJeBlend8

Kan je niet kiezen? Bestel eerst een proefpakket van 3 blends à 250 gram. Nu met 50% korting. Klik hier voor proefpakket.

Onze Bio Organic Fairtrade koffieblends

Wij hebben 2 blends in het assortiment met het keurmerk Bio Organic en Fairtrade. Indien gewenst kunnen wij de certificeringsdocumenten van deze koffieblends met je delen.

zak bio espresso1

Bio Espresso

v.a. € 20,99 p/kg

Een dark roasted espresso boon licht bitter nootachtig

zak bio naturale1

Bio Naturale

v.a. € 22,99 p/kg

Medium roasted boon met licht zure smaaktint

Extractie espressokoffie1

Tip 1: voorkom wrange bittere koffie

Volautomaten zijn populair vanwege het gebruiksgemak. Deze werken net als pistonmachines (ook wel halfautomaten genoemd) met hoge druk tot wel 16 bar. Nederlanders drinken graag grote koffie van rond de 100 ml ipv 25 ml. Hierdoor ontstaat er overextractie en komen wrange bitters vrij. Tip is beperk de hoeveelheid en vul aan met heet water of maak een dubbele koffie met een extratietijd van rond 22 seconde. Dan drink je al het mooie dat een goede koffieboon in zich heeft.

Tip 2: gebruik geen ontkalkt water of bronwater

De ph-waarde van ontkalkt water en bijvoorbeeld spa blauw is lager dan de ph-neutrale waarde van 7,4. Hierdoor is het water (licht) zuur wat van invloed is op de koffiesmaak. Tip is om koffiemachine 1x per maand te ontkalken. Ontkalken is echt noodzakelijk om de levensduur te verlengen. Niet ontkalken zorgt voor verstopping waardoor de machine gaat lekken. Tot slot gebruik ook geen mineraalwater. Hier zit meer calciumcarbonaat in dan kraanwater.

Kraanwater1
Elba koffiemachine

Tip 3: Investeer in een goede machine

Een goede machine maakt echt het verschil. Eenzelfde koffieboon in de ene of andere machine kan heel anders smaken. Daarnaast geldt dat een goede (halfautomaat) machine vaak een veel langere levensduur heeft. Soms wel tot 20 jaar bij normaal gebruik en periodiek onderhoud. Dus kies niet voor een wegwerp-apparaat dat na een paar jaar vervangen moet worden.

Onze Service-levels

Levertijd tot 10 werkdagen

Gebrande koffiebonen hebben 5 tot 10 dagen nodig om te ontgassen en om op smaak te komen. Daarom houden wij een levertijd aan van 7 tot 10 werkdagen. Bestel op tijd of maak gebruik van onze notificatieservice voor herhaalbestellingen.

Track & Trace optie bezorging

Bezorgen is bij ons niet gratis omdat een koerier ons nou eenmaal ook geld kost en wij de juiste prijs wensen te betalen voor een goede leveringsservice. Wij maken gebruik van DPD incl. track & trace. Je kunt ook kiezen voor een goedkopere pakketdienst zonder track & trace.

Geen koffie uit oude voorraad

Wij hebben geen zakken koffiebonen op voorraad omdat wij een gegarandeerd vers product leveren. De kwaliteit van koffiebonen gaat sterk achteruit zodra het in contact komt met licht en zuurstof. Richtlijn is om een zak koffiebonen binnen 3 tot 6 maanden te gebruiken.

Express service spoedorders

Het kan weleens voorkomen dat je plotseling zonder koffiebonen zit. Wij kunnen dan een spoedorder regelen ter overbrugging van de aanvoer van een nieuwe koffievoorraad. Om dit te voorkomen is het advies om gebruik te maken van onze notificatieservice voor herhaalbestellingen.

Notificatieservice Herhaalbestelling

De meeste van onze zakelijke klanten hebben een vaste bestelfrequentie. Als service kunnen wij een whatsapp sturen voor het bestellen van nieuwe koffiebonen. Dan zit je nooit zonder.

Proeverij op locatie

Voor het maken van een keuze welke blend het beste bij jullie situatie past hebben wij de barista-workshop in het leven geroepen. Een leuk evenement om samen met het personeel te bepalen welke blend het gaat worden.

Eerst proeven? Doe een barista-workshop

Om het maximale uit een koffieboon te halen is enige vakkennis vereist. Zoals de maling, de temperatuur van het water, de instelling van de (volautomaat) koffiemachine, de hoeveelheid koffiemaling en de extractietijd. De kosten bedragen EUR 25,- p.p. (excl. reiskosten) bij minimaal 4 deelnemers en wordt uitgevoerd bij u op locatie. De workshop heeft o.a. tot doel om te bepalen welke blend het beste past bij uw machine en smaakvoorkeur. Koopt jullie bedrijf bij ons een professionele SAECO volautomaat koffiemachine dan worden geen barista-kosten in rekening gebracht.