circulaire koffie

Onze innovaties

1. Residubak-probleem

De zetgroep van een volautomaat wordt regelmatig met spoelwater gereinigd. Het spoelwater met koffieresten wordt opgevangen in de residubak. De koffiemachine geeft vanzelf aan wanneer de resudibak geleegd moet worden. 

Met het legen van de residubak blijven koffieresten achter en kunnen alleen met een borstel worden verwijderd. Helaas kan de residubak niet in de vaatwasser.

Barlatto heeft ervaren dat met name Nespresso Original klanten dit als een bezwaar zien. De Barlatto machine maakt volgens deze klanten met onze vers gebrande koffiebonen zeker betere koffie dan Nespresso. En al helemaal in combinatie met de verse (haver)melk voor een echte cappuccino. 

Op dit moment werkt Barlatto aan een innovatieve oplossing waardoor de lekbak van onze volautomaat droog en schoon blijft. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van kwalitatief hoogwaardige koffie die met het grootste gemak bereid kan worden. Binnenkort volgt meer informatie.   

Onze innovaties

2. circulaire koffie

Het is onze missie om onze zakelijke klanten volledig te ontzorgen met op termijn circulaire koffie op basis van zero waste

Barlatto is in 2009 gestart met koffiecups en sinds een aantal jaar bieden wij ook vers gebrande koffiebonen. En wij willen verder gaan dan alleen het leveren van een ultieme smaakbeleving. 

Koffiedrab is een restproduct met een hoge calorische waarde dat zich uitstekend leent voor het produceren van biobrandstof. Barlatto heeft het concept van zero waste ontwikkeld en uitgevoerd: vers gebrande koffiebonen aangeleverd in statiegeld blik – geen afval meer van aluminium plastic zakken – en bij nieuwe levering terughalen van het blik met koffiedrab en vervolgens verwerken tot biobrandstof. 

Werk mee aan zero waste

Om onze missie samen met onze klanten te kunnen vervullen is het nodig om het bekende kip-ei probleem te doorbreken. Pelletkachels zijn er voldoende in de markt. Het ontbreekt op dit moment aan voldoende volume (schaalgrootte) waarbij in 1 logistieke beweging verse koffiebonen worden uitgewisseld voor koffiedrab o.b.v. koffiebranden en koffiedrab-verwerking op 1 centrale plek.

Wij vragen onze klanten om als ambassadeur op te treden zodat we gezamenlijk zo snel mogelijk naar voldoende volume gaan om het door Barlatto ontwikkelde concept bedrijfsmatig te kunnen opstarten en exploiteren.  

Van koffiedrab naar pellets biobrandstof

Barlatto heeft van koffiedrab biobrandstof in de vorm van pellets geproduceerd geschikt voor pelletkachels.